SAAM* reactie op verscherpte maatregelen
2 december

Sinds maandag 29 november zijn er verscherpte maatregelen van kracht voor scholen in heel Nederland. We hoeven niet uit te leggen dat die maatregelen veel impact hebben op alle, en dus ook onze SAAM*scholen.

Bovenal zijn we blij dat er geen landelijk besluit is genomen om alle scholen in Nederland te sluiten. Tegelijkertijd maken we ons zorgen over de werkelijkheid waarin onze collega’s hun opdracht op school waar te maken hebben.

In die turbulente werkelijkheid zetten scholen alle zeilen bij om zoveel mogelijke continuïteit en stabiliteit van onderwijs waar te maken. Dat is waar wij van zijn. Van onderwijs. Niet van volksgezondheid. Het helpt enorm als ouders/verzorgers onze SAAM*scholen daarbij vertrouwen geven. Vertrouwen dat collega’s alles doen wat zij kunnen om het best mogelijke onderwijs waar te maken binnen de kaders die ons landelijk worden opgelegd om dat op een veilige manier te doen. Dat vertrouwen geeft onze collega’s de tijd en ruimte om zich daadwerkelijk op dat onderwijs te concentreren.

Als u als ouder/verzorger iets vindt van de landelijke maatregelen, leg die mening dan bij de landelijke instanties die daar over gaan, niet bij onze collega’s.

Ook snappen we dat er op dit moment veel vragen leven, en dat elke persoonlijke situatie net even anders kan zijn. Het helpt onze collega’s als u adviesvragen in eerste instantie aan de GGD voorlegt (GGD Hart voor Brabant) . Natuurlijk vinden we het heel fijn als u een GGD-advies vervolgens met school deelt. Deel informatie ook met school als er een positieve test (in uw gezin) is. En houd bij twijfel over verkoudheidsklachten uw kind thuis. Ook daarmee helpt u onze scholen.

We leren en werken in betekenisvolle verbinding met elkaar en met de werkelijkheid om ons heen. Ook als die werkelijkheid een hele moeilijke is. SAAM* zetten we alles in voor goed onderwijs voor alle kinderen, samen met u.  

 

Logo

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren